| 2020. április. 14. | 1 perc olvasás

Operatív törzs: több mint 4600 rendőri intézkedés volt a kijárási korlátozások megszegése miatt a hétvégén

Több mint 4600 rendőri intézkedés volt a kijárási korlátozások megszegése miatt a húsvéti hétvégén - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a keddi online sajtótájékoztatón.

Többfős csoportosulások alakultak ki a húsvéti hosszú hétvége alatt a Balaton déli partján és a nagy bevásárlóközpontok közelében - mondta Lakatos Tibor.

Közölte: a húsvéti hétvégén 4692 esetben intézkedtek, a rendőrség továbbra is leginkább figyelmeztetéssel bírta "jobb belátásra" az embereket a kijárási korlátozás betartása érdekében.

Néhány helyen semmibe vették a korlátozásokat - hangsúlyozta, majd ismertette: Somogy megyében, a Balaton déli partján többfős csoportosulások alakultak ki, a rendőrök emiatt 69 feljelentést tettek.

Hozzátette, a nagyobb bevásárlóközpontok környékén elsősorban azok csoportosultak, akik 65 év feletti hozzátartozójukat vitték el a 9 és 12 óra közötti idősávban vásárolni.

A fővárosi Pesti úti idősek otthonában 204 igazolt fertőzöttet tartanak számon, közülük tízen korábban, illetve az elmúlt napokban elhunytak - közölte az országos tisztifőorvos.

Minden olyan gyógyszer, amelyet a világban a koronavírusos megbetegedések kezelésére használnak, Magyarországon is rendelkezésre áll - mondta Müller Cecília.

A kezelés fontosságáról szólva elmondta, hogy már 122-en meggyógyultak a betegségből, és nagyon jó hírnek nevezte, hogy kilenc beteg lekerülhetett a lélegeztetőgépről és az intenzív osztályt is elhagyhatta.

"Ez egy nagyon nagy teljesítmény" - fogalmazott az országos tisztifőorvos, egyben köszönetet mondva az egészségügyi dolgozóknak.

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy minden korcsoportban előfordul fertőződés, a gyermekkortól a legidősebbekig egyaránt.

 

Borítókép: Illusztráció Forrás: Internet

Legnépszerűbb cikkek