| 2016. augusztus. 14. | 1 perc olvasás

Optimist ranglistaverseny - Decathlon kupa 2016 - vitorlásverseny

Több mint 90 felkészült versenyzőre figyelt péntektől vasárnapig (2016. aug. 12.-14.) a Fertő tavi Vitorlás Szövetség teljes csapata a Decathlon Kupán.

A megmérettetésre az egész országból érkeztek versenyzők az Optimist, hajóosztályból. A 6-14 éves korú gyerekek összesen 7 futamon dönthették volna el az elsőséget, ha a természet a kezükre játszik és segíti őket megfelelő irányú és erősségű széllel. A többi már a sportolók dolga lett volna, ám az időjárás csak egy futamhoz adott megfelelő szelet, így a gyerekek teljesítményét ez alapján a futam alapján értékelte a zsűri. Aki ügyesen rajtolt, jól taktikázott, és futott be a gyenge szélben, akár a dobogóra is állhatott.


fotó: FVSZ

Az összetett eredmény a több futamon elért helyezések alapján állhatott volna össze a szélerőtől és a sportolói döntésektől függően. Mivel erre nem került sor, a gyerekek türelmüket és kitartásukat gyakorolhatták a vitorlás fel- és leszerelésével.

Az egy megrendezett futam alapján kihirdetett végeredmény:
1. helyet Lászlófy Ábel érte el., 2. lett Jeney Ábel, 3. helyen Lászlófy Levente végzett. Mindhárman a balatonföldvári Spartacus Egyesület versenyzői.

Legjobb soproni versenyző: 11. hely Papp Péter, Soproni Építők versenyzője. 38. Jandl Rómeó, 54. Abdai Réka, 74. Koch Ambrus, 82. Domonkos Gergyely, Kovács Bendegúz.

Legnépszerűbb cikkek