| 2020. szeptember. 16. | 1 perc olvasás

Orbán: fenntartja a kormány a beutazási korlátozásokat

A kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat, a teljeskörű látogatási tilalmat a kórházakban és az idősotthonokban, a koronavírus-teszt (PCR-teszt) hatósági árát pedig 19 500 forintban maximalizálták – egyebek mellett ezeket jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán közösségi oldalán.

A szerdai kormányülés után Orbán Viktor azt mondta, hogy miután a vírust külföldről hurcolták be az országba, a beutazási korlátozásokat továbbra is fenntartja a kormány.

Kötelezővé teszik a maszk használatát az üzletek és a tömegközlekedési ezközök mellett a mozikban, a színházakban, az egészségügyi és szociális intézményekben és egyéb ügyfélfogadásokon.

A szórakozóhelyeknek este 11 óra után be kell zárniuk.

A kórházakban és az idősotthonokban fenntartják a teljeskörű látogatási tilalmat.

Október 1-től testhőmérsékletmérés után lehet belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, másnak nem.

A koronavírus-tesztek (PCR-teszt) hatóság árát 19 500 forintban állapította meg a kormány.

A kormányfő kiemelte, hogy felkészültebben és tapasztaltabban nézünk szembe az új típusú koronavírus második hullámával, amelynek csúcspontját a járványügyi szakemberek december-januárra teszik.

„Addig folyamatosan védekeznünk kell, de van egy haditervünk, amely arról szól, hogy hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket és ezzel egyidőben hogyan tartsuk fent az ország működőképességét” – mondta.

Hozzátette, hogy az egészségügyet felkészítették, a védekezéshez szüksége felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőgépek, orvosok és ápolók megfelelő számban rendelkezésre állnak. A jelenleg több mint tízezer kórházi ágyat két- háromszorosára lehet növelni.

A kormányfő az idősek és a betegek érdekében mindenkit arra kért, hogy tartsák be a szabályokat. „Egyszer más sikerült, most, másodszor is sikerülni fog, vigyázzunk egymásra!” – zárta Orbán Viktor.

 

Legnépszerűbb cikkek