| 2022. március. 26. | 1 perc olvasás

Orbán: Magyarország a béke oldalán áll

Véget ért az uniós csúcs Brüsszelben, ahol a fő téma a magas energiaárak kérdése volt. A tanácskozás után a miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország a béke oldalán áll. Hozzátette, hogy a szankciók kiterjesztése az energiarendszerre alkalmatlan eszköz arra, hogy „lépéseket tegyünk” a béke irányába. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, az energiaembargó ellentétes lenne a magyarok érdekével, megállna a gazdaság – hangzott el az M1 Híradójában.

„Mi a béke oldalán vagyunk. De nem lehet úgy békét teremteni, hogy szankciókat alkalmazunk, olyan szankciókat, amelyek jobban fájnak nekünk, mint az oroszoknak. Márpedig, ha a szankciókat kiterjesztjük az energiára, az a helyzet áll elő, hogy a magyar gazdaság egy elviselhetetlen nyomás alá kerül. Miközben az oroszoknak ez föltehetően meg sem kottyan” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.

„Tehát ezért Magyarország világossá tette, hogy a szankciók kiterjesztése az energiarendszerre alkalmatlan eszköz arra, hogy ez által lépéseket tegyünk a béke irányába. Más módon kell ezt megtenni, alapvetően diplomáciai tárgyalások útján” – emelte ki a magyar kormányfő.

 
Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek. Magyarországra továbbra is érkezik gáz és olaj.

Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek. Magyarországra továbbra is érkezik gáz és olaj.

Posted by Orbán Viktor on Thursday, March 24, 2022Borítókép: MTI

Legnépszerűbb cikkek