| 2021. február. 26. | 1 perc olvasás

Orbán Viktor: A regisztráltak mind nyugodt húsvétra számíthatnak

Húsvétra az összes regisztrált, mintegy 2,5 millió fő, megkapja legalább az első oltást, ami azt jelenti, hogy az EU-ban nálunk lesz a legmagasabb oltási arány - hangsúlyozta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az esetleges szigorítást firtató kérdésre a kormányfő elmondta, hogy most olyan helyzet alakult ki, hogy  egyik szemünk nevet, a másik sír. Egyfelől van vakcina, lehet gondolkodni a feloldásról, közben viszont átmenetileg a vírus egy erőteljes felfutó szakaszban van, amihez viszont fegyelmezettségre van szükség.
- A következő napok döntik el, hogy kell-e szigorítani – emelte ki.

A kormányfő a legutóbbi adatokat is ismertette a pénteki interjúban. Eszerint 4 668 regisztrált új fertőzöttet találtak, és 123 ember hunyt el. 451 beteget tartanak lélegeztetőgépen és  5 027 embert kezelnek kórházban. A fertőzések száma a következő két hétben drasztikusan emelkedni fog. 
- Jelenleg megvannak a szabad kapacitások. 15 831 kórházi ágy és 2 296 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy van jelenleg a kórházakban – fogalmazott. 
A kormányfő szerint köszönet illeti a járványügyi szakértőket, mert az előrejelzéseik szinte kivétel nélkül beváltak. A miniszterelnök elmondta, hogy el kellett rendelnie a kórházakban az emelt szintű készültséget és minden kórházban a katonák is ott vannak a vezetésben.
- Újra vissza kell hoznunk azt a készültségi állapotot, ami áprilisban és november környékén volt jellemző - tette hozzá Orbán Viktor.

Legnépszerűbb cikkek