| 2021. december. 20. | 1 perc olvasás

Orbán Viktor: februárban érkezik a fegyverpénz

Rendőri és katonai vezetők jártak a miniszterelnöknél, aki megköszönte nekik azt a munkát, amit ebben az évben végeztek – derült ki Orbán Viktor közösségi oldaláról. A kormány 10 százalékos béremelésről döntött a katonák és rendőrök esetében. Emellett februárban hathavi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják a rendőrök és a katonák.

„A rendőrök és a katonák nélkül nem tudtunk volna védekezni a vírussal szemben. Kórházakba is bementek, egészségügyi feladatokat is vállaltak, de nélkülünk nem tudtuk volna a migránsok tömegeit sem megállítani a határnál ”– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy több mint százezer illegális határátlépőt állítottak meg a rendőrök és a katonák Magyarország déli határainál.
„Ez egy fantasztikus munka, elismerést érdemel, ezért 10 százalékos béremelésről döntöttünk a katonák és a rendőrök esetében is. Az elismerésünket szeretnénk azonban azzal is kifejezni, hogy a következő évben hathavi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják”– mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a következő hónapokban és években további jelentős béremeléseket fognak majd végrehajtani.

Legnépszerűbb cikkek