| 2021. november. 14. | 2 perc olvasás

Orbán Viktor: Februárban kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének vasárnap a kormánypárt 29., tisztújító kongresszusán, Budapesten. A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amiket még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amiket még senki sem látott - mondta a pártelnökké történt újraválasztását követő beszédében Orbán Viktor.

Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum - folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen se volt még - hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

A miniszterelnök-pártelnök rámutatott: a fides hűséget, hitet és bizalmat jelent, a Fidesz pedig hűséges párt. A magyar emberek pedig az elmúlt 33 évben nagyobb számban szavaztak bizalmat neki, mint bármelyik másik pártnak Magyarország parlamentáris történetében - hangsúlyozta.

"Ez kötelez, és amíg bírom és bírjátok, csinálni is kell és csinálni is fogom" - hangsúlyozta.

Kossuth Lajos szavait idézve hozzátette: amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni. Mi sikeresek vagyunk - mondta -, mert amit a Fidesz csinál, az a szenvedélye. "Mi a csúcsra törünk, és oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is" - hangsúlyozta.

"Felléphetünk a fejlett országok közé. Felszámolhatjuk a szegénység maradékát is. Zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országa lehetünk" - hangoztatta.

 Orbán Viktor azt mondta: háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó.

A jó szónoklatot nagyra értékeljük, egy kis búsulásért "nem megyünk a szomszédba", de leginkább Klebelsberg Kunó unokái vagyunk, akik az alkotó hazaszeretetben, a produktív életben hisznek - jelentette ki a Fidesz politikai közösségét jellemezve.

A miniszterelnök-pártelnök kifejtette: az a legfontosabb, hogy amit eddig elértünk, azt megvédjük, így a határokat a migránsoktól. Emellett az oltásellenesekkel szemben kell mozgósítani erőinket, mert az oltás életet ment, és aki ezt tagadja, aki lebeszéli vagy elbizonytalanítja az embereket, aki ideológiai alapon akar oltóanyagot beszerezni, az valójában a magyarok létérdekét veszélyezteti - magyarázta.

Borítókép; Magyarország Kormánya Facebook oldala 

Legnépszerűbb cikkek