| 2021. április. 23. | 2 perc olvasás

Orbán Viktor : Jövő héten már moziba, edzeni és szállodába is mehetnek az oltottak

Elértük a három és félmillió beoltottat, ezért szombat reggeltől kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök szerint a jövő hét közepén meglesz a négymillió beoltott, és új szabályok lépnek életbe, amikor elérjük ezt az oltottsági szintet. Ekkor - szerda, csütörtök környékén - megnyílik a szolgáltatások széles köre azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Látogathatók lesznek a színházak, a zenés-táncos rendezvények, a mozik, az edzőtermek, az uszodák, a közfürdők, a könyvtárak, a kalandparkok, a vidámparkok, a cirkusz, valamint a sportesemények, és kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső részei is. A szolgáltatásokat csak védettségi igazolvánnyal lehet majd igénybe venni.

A miniszterelnök elmondta, hogy a 18 éven aluliaknak nem kell védettségi igazolvány, így a már beoltott szülők gyermekeikkel együtt látogathatják ezeket a helyeket és eseményeket.

A kormányfő arról is szólt, hogy akik már az első vakcinájukat megkapták, rendkívül csekély eséllyel betegednek meg, így a gyerekek már biztonságban vannak, hiszen a pedagógusok nagy része is megkapta a az oltást. Orbán Viktor arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinára, és fogadja el azt, amit felajánlanak számára, hiszen a lakosság fele már élvezheti jövő héten a beoltottság előnyeit.

Orbán Viktor elmondta: hamarosan elérünk arra a pontra is, hogy már mindenki be lesz oltva, aki regisztrált, és ha Magyarországon lesz még kellő számban vakcina, akkor a vakcinákat fel fogják ajánlani a nagyvilágban élő magyarok számára.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy a 16-18 éves korosztály beoltható Pfizer vakcinával, így el is különítenek számukra annyit, amennyi lehetséges a mostani körülmények között.

"Lépésről lépésre indítjuk újra az országot, ehhez pedig az szükséges. hogy a kormány cselekvőképes legyen, éppen ezért szeretnénk meghosszabbítani a kormány vészhelyzeti felhatalmazását. De amint erre nem lesz szükség, azt vissza fogjuk adni."

A kormányfő elmondta: hamarosan az Országgyűlés elé terjesztik a 2022-es költségvetést. Viszont a 2021-es költségvetést módosítani kellett annak érdekében, hogy minél inkább a gazdaság újraindítására tudjanak fókuszálni a költségvetéssel, sokkal jobban tudják szolgálni az újraindítást.

Nagyon sok intézkedés megindult már, támogatásokat biztosítunk a családnak az otthonteremtéshez, kifizetjük a bértámogatásokat még májusra is, attól függetlenül, hogy a szolgáltatások kinyithatnak már akár áprilisban is – mondta Orbán Viktor.

Borítókép; Orbán Viktor Facebook oldala 

Legnépszerűbb cikkek