| 2022. szeptember. 9. | 1 perc olvasás

Orbán Viktor: Magyarország biztonsága a határvadászokkal kezdődik, ők a védelem első vonala

Ötszáz határvadász tett ma esküt Budapesten, a Készenléti Rendőrség bázisán. Az eskütételen beszédet mondott Orbán Viktor. A miniszterelnök az eseményen hangsúlyozta: „ahol egyszer letelepednek a más kultúrából érkező illegális migránsok, ott többé nem lehet visszaforgatni az idő kerekét, és az élet sohasem lesz olyan, mint korábban volt.” Ezért nekünk, magyaroknak mondhat bárki bármit, nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sül ki. Mi azt akarjuk, hogy Magyarország magyar ország maradjon, ehhez pedig minden jogunk megvan.

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott: Nyílt migrációs válság van Európában. A törvényekre és a határokra fittyet hányva milliók érkeztek Afrikából és a Közel-Keletről Európába. Mi, magyarok történelmünk okán tudjuk, mennyire fontos a határ védelme, kerítést építettünk és megvédjük azt. A magyar határvédelem működik, ellenáll a nyomásnak. Honvédeink és rendőreink minden viszontagság közepette helyt álltak és becsülettel védték Magyarországot. Most viszont a háború miatt ezt a feladatukat nem láthatják el, ezért van nagy szükség a határvadászokra.

A határvadászoknak címezve a kormányfő azt mondta:

„A jó katona valójában nem azok ellen harcol, akik szemben állnak vele, hanem azokért, akik mögötte vannak.”
A határvadászok mögött ott van az egész ország, rájuk hárul a feladat, hogy a migrációval szemben megvédjék a magyar embereket.

A szomszédban háború tombol, Európában energiaválság van, a szankciók pedig lassan térdre kényszerítik a kontinens gazdaságát. De legyenek bármekkorák az előttünk magasodó akadályok, nem adhatjuk fel nagy céljainkat. Ilyen cél, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa. Erre jelent fenyegetést a migráció.

Amit a régiek népvándorlásnak hívtak, ma migrációnak nevezzük, de az elnevezés nem számít, hiszen mindkettő civilizációs fenyegetés.

„Ahol egyszer letelepednek a más kultúrából érkező illegális migránsok, ott többé nem lehet visszaforgatni az idő kerekét, és az élet sohasem lesz olyan, mint korábban volt.”
Nekünk, magyaroknak mondhat bárki bármit, nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sül ki. Mi azt akarjuk, hogy Magyarország magyar ország maradjon, ehhez pedig minden jogunk megvan.

A déli határon évről évre többen próbálnak átjutni: idén 160 ezer próbálkozásnál tartunk, és ez várhatóan még növekedni fog.

Legnépszerűbb cikkek