| 2024. április. 14. | 1 perc olvasás

Orbán Viktor: mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát!

A miniszterelnök utasítást adott a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére. 

Orbán Viktor közölte: a magyar kormány elítéli a támadást és mindent megtesz, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! 

A kormányfő a videóban úgy fogalmazott: 

Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk, Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük, a támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ez pedig súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is

A mai napon ezért a miniszterelnök összehívta a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessenek a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. 

Orbán Viktor utasítást adott a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. 

Borítókép: Orbán Viktor Facebook oldala 

Legnépszerűbb cikkek