| 2018. március. 25. | 2 perc olvasás

Óriási csatában tolnai győzelem

Mindent megtett a Sopron Basket, de története során először lett kupagyőztes a Szekszárd.

A feszült hangulatot és a kiegyenlített erőviszonyokat mutatta, hogy csaknem három és fél percet kellett várni az első kosárra, akkor az elődöntőben a DVTK-nak 18 pontot dobó szerb Aleksandra Crvendakic szerzett vezetést a hazaiaknak. A szezon meglepetéscsapata azonban tartotta a lépést az áprilisban Euroliga négyes döntőt rendező Sopronnal, főként a válogatott Gereben Lívia révén.

A második negyed elején magához ragadta az irányítást a Szekszárd. Amikor a félidőig 9 pontig jutó Gereben duplája célt is ért, 22-15-nél már soproni időkérés miatt állt a játék. Stabilan őrizte előnyét a pontosabban játszó KSC. A nagyszünethez 26-23-ról érkeztek a csapatok. A statisztikát figyelve a fontos mutatókban szinte alig alakult ki különbség a két gárda között.

A harmadik negyed elején Teja Oblak növelte 31-23-nál 8 egységre a szekszárdi előnyt. Az első soproni mezőnykosárra közel 4 percet kellett várni. A legnagyobb differenciát a szlovén irányító újabb hárompontosánál 36-27-nél rögzíthettük ebben a szakaszban. Az utolsó 10 percnek pedig 43-35-ről vágtak neki a felek. A záró szakasz kezdetén átlépte a lélektani 10 egységet a KSC vezetése. 

Ezt követően nagy hajrába kezdett a fantasztikus szurkolói által vezérelt Sopron. 55-50-nél Yvonne Turner megszerezte a hazaiak első tripláját a fináléban. Egészen 57-56-ra felkapaszkodott a hazai együttes. Szekszárdi részről azonban mindig jött egy villanás, amellyel őrizte előnyét a tolnai gárda. Az utolsó fél percben Crvendakic triplája után 64-62-nél még nyílt lett a végjáték, de Sara Krnjic keze a büntetőnél nem remegett meg. Ezzel az első kupasikerét ünnepelhette az Atomerőmű KSC Szekszárd. 

A Legjobb Játékosnak (MVP), Gereben Líviát választották, amely cím elismerésének díját Barcza Attila, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottságának elnöke adta át. Míg a Szerencsejáték Zrt különdíját, a közönség kedvencnek járó díjat Yvonne vehette át. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek