| 2019. január. 25. | 1 perc olvasás

Óriásit küzdött a Fener ellen a Sopron Basket

A női kosárlabda Euroliga 10. fordulójában a Sopron Basket 84-80-ra alulmaradt hazai pályán a Fenerbahce gárdájával szemben. A Sopron a bombaerős és jó formában lévő török együttessel végig versenyképesnek bizonyult, az utolsó másodpercekig nyílttá tette a rangadót.

Nem indult jól a mérkőzés a Sopron számára. A szorosabb első percek után még 9-9 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban a Fener 10-3-as sorozattal zárta az első szakaszt: 10 perc játékot követően így 19-12-re vezettek. A második etap elején 24-14 után Yvonne Turner és Aleksandra Crvendakic tripláival 24-20-ra felzárkóztak a mieink. Időt is kértek a törökök, de innentől teljesen nyílt lett a mérkőzés. 31-30-nál már a vezetést is átvette a Sopron. A folytatásban 8-0-s sorozattal ragadta magához a kezdeményezést a török alakulat. A félidőben 40-34-re mentek köszönhetően elsősorban 51%-os mezőnymutatójuknak. 

A harmadik negyedben 58-53-ig őrizte 5-8 pontos előnyét a Fenerbahce. A játékrész utolsó két és fél percét azonban 11-3-as sorozattal zárták a mieink. Ennek megfelelően az utolsó 10 percnek a magyar bajnok 64-61-es előnyéről futottak neki a felek. Egyértelműen lehetett építeni erre a játékra. A záró szakaszban azonban három perc alatt 70-68-ra újra fordított a Fener. Úgy nézett ki, hogy ezzel új lendületet vettek a vendégek. A legjobbkor jött Dupree bravúros duplája, de 73-72 után így is 5 pontos előnyt épített fel a végjátékra a Fener. Küzdésből, hitből, akaraterőből jelesre vizsgázott a Sopron. Az utolsó perc büntetőpárbajba torkollott, ahol mindkét fél előtt adódott lehetőség a győzelemre. Végül 82-80-nál négy másodperccel a vége előtt Fegyverneky Zsófia büntetőjét követő lepattanó harcban Amanda Zahui-t látták szabálytalannak. A törökök a két büntetőt értékesítették és így alakult ki a végeredmény.

Sopron Basket - Fenerbahce 80-84

Legnépszerűbb cikkek