| 2020. március. 26. | 1 perc olvasás

Óriásplakátokon üzennek egymásnak a soproniak

Az otthonmaradásra szólítanak fel és az egészségügyi dolgozók munkáját is megköszönik Sopronban azok, akik óriásplakátokat helyeznek el a városban, hogy így is segítsék az új típusú koronavírus-fertőzés elleni küzdelmet.

A Soproni Gyógyközpont kerítésére például a soproni szurkolótábor helyezett fel egy hatalmas molinót, amellyel megköszönik az ott dolgozók munkáját. Céljuk ezzel, hogy felhívják a figyelmet, milyen áldozatos és fontos munkát végeznek az ott dolgozók és hogy ezért mennyire hálás a város lakossága - az ilyen kezdeményezéseknek köszönhetően minden bizonnyal sokkal könnyebben tudják átvészelni az intézményben dolgozók ezt a vészterhes időszakot, amelyet hivatalosan így hívunk: veszélyhelyzet.


Forrás: Facebook

A Mária-szobornál is kihelyeztek egy plakátot civilek: arra hívják fel a figyelmet, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, hiszen ezzel rendkívüli módon lelassíthatja a vírus terjedését.


Forrás: Sopronmédia

A szakemberek egyetértenek abban, hogy ez különösen fontos az idősek és a krónikus betegek esetében, hiszen rájuk fokozott veszélyt jelent az új típusú koronavírus-fertőzés.


Forrás: Sopronmédia

Legnépszerűbb cikkek