| 2016. október. 7. | 1 perc olvasás

Őrizetben a kábítószer ültetvényes (videó)

A soproni rendőrök elfogtak egy osztrák férfit, aki Fertőszentmiklós és Hegykő külterületén kábítószergyanús növényeket termesztett.

Lakossági bejelentést követően a soproni nyomozók 2016. október 6-án 12 órakor megjelentek Fertőszentmiklós külterületén, ahol egy fás-bokros terület közepén kábítószergyanús ültetvényt találtak. A rendőrök a helyszín közelében igazoltatták R. Roland 43 éves osztrák állampolgárt. A nyomozók a férfi ruházatát átvizsgálták, majd a nála lévő táska ellenőrzésekor frissen vágott, zöld kábítószergyanús növényi részeket találtak. R. Roland elismerte, hogy a nála lévő növény marihuána. Ezt követően megmutatta a rendőröknek a fertőszentmiklósi ültetvényét és elmondta, hogy Hegykő külterületén is termesztett vadkendert. A nyomozók a két helyszínen összesen 233 tő kábítószergyanús növényt találtak, ezért a 43 éves férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.  

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán R. Rolandot – őrizetbe vétele mellett – kábítószer kereskedelem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatásakor elismerte a bűncselekmény elkövetését.      

Legnépszerűbb cikkek