Örökbefogadó nap Sopronban

Örökbefogadó napot tartott a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete vasárnap délután az Anger-réti sportpálya mögött. A szervezet tavaly 100 kutyának segített új otthont találni, és remélik az örökbefogadó napok szervezésével ez a szám idén növekszik.

„2009-ben magánszemélyekből alakult az egyesület, és azóta is töretlenül dolgozunk azon, hogy minél több gazdátlan vagy rossz körülmények között élő állat kerüljön a megfelelő, szerető gazdihoz” - mesélt küldetésükről Szakonyi Imre, a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesületének elnöke.

„Fontosnak tartjuk, hogy az emberekben tudatosuljon az, hogy mennyi állat él a menhelyeken. Szükség van a szemléletváltásra, hogy ne vásároljunk kutyát, inkább fogadjunk örökbe!” – hangsúlyozta az elnök. 


Szakonyi Imre, elnök, Soproni Állat- és Természetvédő Egyesület

„A tavalyi évben összesen 100 kutya örökbefogadását segítettük, ebből körülbelül 80 ebet közvetlenül mi adtunk új gazdához, a többit pedig országos összefogásoknak köszönhetően, más állatvédő szervezetekkel együttműködve juttattunk a megfelelő gazdihoz” - mesélt nekünk az eddigi működésről Bagócsi Szabina, egyesületi tag, kutyamentő.

 „A befogott, gondozásunkba vett állatok ideiglenes örökbefogadókhoz kerülnek, mielőtt a végleges otthonaikba térnének. Az örökbefogadás menete több lépcsős, kutyától függően próbaidőt kötünk ki, és természetesen után követjük védenceink sorsát” - emelte ki Bagócsi Szabina.


Bagócsi Szabina, kutyamentő

Bárki jelentkezhet ideiglenes befogadónak, a jelentkezéseket egy kialakított szempontrendszer szerint elbírálják, vannak alapvető feltételei, de az elsődleges az állatok szeretete és a felelősségtudat.

Többnyire kutyusok mentésével kapcsolatban futnak be hozzájuk segítségkérések, de cicákkal is foglalkoznak, egy helyi macskamentő hölggyel együttműködve.

Az örökbefogadó napon folyamatosan jöttek az új érdeklődők, kötetlen volt az ismerkedés, jó hangulat uralkodott a gondosan elkerített füves területen. A gazdára váró ebekkel pórázon és kennelben lehetett megismerkedni, aki pedig a már meglévő kiskedvence mellé keresett új társat, nyugodtan elhozhatta magával kutyusát vagy épp cicáját.

Legnépszerűbb cikkek