| 2019. március. 24. | 1 perc olvasás

Örömfutás a belvárosban (Galéria)

A Paddy Sportegyesület és a Rotary Club Sopron közös szervezésében tartott Szent Patrik napi futás bevételét ezúttal három súlyosan sérült soproni fiatal és családja részére ajánlják fel.

A futók vasárnap 5,6 kilométeres távot teljesítettek a belvárosban, ezen kívül egy két és fél kilométeres sétával is várták a mozogni vágyókat. A programot egy egészségnap is színesítette, ahol bemutatók és egészségmegőrző programok várták a résztvevőket.

A rajt előtt Dr. Farkas Ciprián elmondta: jó érzés látni, amikor ennyi ember sportol közösen és ha ehhez még segítő szándék is társul az pedig külön öröm. A városi tanácsnok a résztvevőkkel közösen teljesítette a távot.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett versennyel indul a futószezon Sopronban - mondta a szervező Dunaveczky András.- A Paddy Sportegyesület 2016-ban alakult, azzal a céllal, hogy meg tudjuk szervezni ezeket a futóversenyeket. Egy baráti társaság írországi utazásából jött az ötlet, ott vettek részt páran több ezres tömegeket megmozgató Szent Patrik napi futáson. Szent Patrikról tudni kell, hogy jótékonykodott, ezért vettük bele mi is a programba a jótékonyságot. Sopron a keltákhoz is köthető, ilyen szempontból is azt gondoltuk, hogy ide való ez a rendezvény: egy kicsit ír, egy kicsit kelta, egy kicsit magyar -zárta szavait a szervező.

A programon - melyre előzetes számítások szerint több mint 470-en regisztráltak - képviseltette magát az ír nagykövetség is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek