| 2020. március. 7. | 1 perc olvasás

Örömteljes zsidó vacsora

A purimot ünnepelte a Soproni Zsidó Hitközség szombat este a Liszt Központban. A zsidóság egyik legnagyobb megemlékezése a perzsa uralom alatt élő zsidó közösség megmenekülését tartja számon ekkor.

Vidám hangulat, ünnepi gasztronómia és zenés mulatság jellemezte a zsidóság egyik kiemelt ünnepét, a purimot. Büchler András, a Soproni Zsidó Hitközség elnöke a nagy érdeklődést kiváltó eseményen kiemelte: a legvidámabb zsidó megemlékezés a purim, azaz sorsvetés. Sopronban közel ezer éve élnek zsidók, így erős közösségként minden hagyományt igyekeznek megőrizni. Nagy öröm, hogy az utóbbi időben egyre aktívabb és összetartóbb a soproni hitközség. 


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, és Dr. Farkas Ciprián, a leghűségesebb város polgármestere is.
A városvezető ünnepi köszöntőjében rámutatott: „Fontos, hogy a soproni közösségek összetartóan éljék mindennapjaikat. Ennek az egyik jelentős szelete a zsidóság is, amelynek hagyományai szerves részét képezik Sopron kultúrájának is. Jó látni, hogy ilyen sokan nyitottak minderre.”


fotó: Griechisch Tamás

Az örömteljes ünnepen, a szervező Soproni Zsidó Hitközség meglepetés zenészekkel, a hagyományokhoz illő ételekkel és italokkal, fogadta a résztvevőket.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek