| 2021. október. 8. | 1 perc olvasás

Országos bajnokságot nyert a vitorlázó licista, Andrik Adél

A Tihanyi Hajós Egylet versenyzőjeként az országos bajnokságon kétszemélyes hajóosztályban, női kategóriában arany érmet nyert, korosztályában pedig a harmadik helyet szerezte meg Andrik Adél Anna vitorlázó.

A Líceumnak újabb bajnoka született! A 9. A osztály diákja, Andrik Adél Anna vitorlázóként nyert arany érmet. A Balatonon versenyző Adél mesélte el a részleteket:

- Nagypapámnak hajós iskolája van, és édesapám, sőt az egyik testvérem is vitorlázik. A Velencei-tavon kezdtem vitorlázni, később a Balatonhoz kerültem. Soproniként a Tihanyi Hajós Egylet versenyzője vagyok. Imádok a Balatonon lenni! Általában minden hétvégén edzésre utazom, és a nyarakat a tó mellett töltöm. A társaim egyben a barátaim is, így szívesen vállalom az utazással járó időt. Szeretem a tavat, a vitorlázást, a szelet - sorolja a tudnivalókat Adél.

A családi háttér nyilván sokat számít. Adél sikere, tehetsége visszaigazolása feledteti az esetleges lemondásokat is. De ilyenek talán nincsenek is, a fiatal lány jó tanuló, és mindig örömmel utazik a Balatonhoz.

Az országos bajnokságon kétszemélyes hajóosztályban lett győztes a budapesti Bakonyi Fannival. Andrik Adél egyéniben is versenyez, de jobban szeret párosban indulni. Azt mondja, kevésbé izgul, ha van kivel megosztani a terheket. Az aranyérem most nagyon doppingolja, mert közelebb került a nagy cél: szeretne egyszer az Európa-bajnokság legjobb tíz versenyzője közé kerülni.

Legnépszerűbb cikkek