| 2022. október. 19. | 1 perc olvasás

Országos III. helyezést értek el az Erdőmérnöki Kar hallgatói a Felsőoktatási Vadászvetélkedőn

Az immár hagyományos Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedő ezévben október 13-án és 14-én, nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Debreceni Egyetem Szervezésében.

A megmérettetésen négy intézmény (Debreceni Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Sapientia Egyetem és a Zólyomi Műszaki Egyetem (Technická Univerzita vo Zvolene) hét csapatának 18 hallgatójával mérte össze tudását a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának két csapata. A verseny első napján elméleti szakismeretekről kellett számot adni szakmai és vadászetikai teszt, találatjelzések, állathang-felismerés, nyom- és röpképfelismerés, vadászkürtszignálok felismerése, vadász- és magyarkutya-fajtaismeret, koponyák alapján történő fajfelismerés és magismeret formájában. A sokrétű elméleti ismeretet igénylő feladatok után a verseny második napján a Hortobágyi Mezőgazdasági és Turisztikai Zrt. területén gyakorlati feladatok várták a résztvevőket. A növényismeret, fegyver-összeszerelés, csapda élesre állítás és a korong-, valamint bukócéllövészet mellett trófeabírálat távolságbecsléssel és bőgési időszakában történő vadászvendég-kísérés volt a versenyzők feladata.

A vetélkedőn résztvevő csapatok közül intézményünk hallgatói Kiss Péter emh., Lelkes Marcell emh és Piri Gábor vmh., vagyis a „Hármas cvikk” csapata a III. helyezést ért el, míg Gyenes Gábor Ágoston emh., Dufla Zalán emh. és Farkas bertalan emh., azaz a „Rapsicok” csapat VI. helyezést ért el a megmérettetésen. A hallgatók felkészítő és kísérő tanára dr. Bende Attila a Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet oktatója volt.

Az Erdőmérnöki Kar hallgatóinak részvételét a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., a Nyírerdő Zrt., valamint az Erdőmérnöki Kar támogatta. Ezúton is köszönjük támogatóinknak segítségét és felajánlásaikat.

Legnépszerűbb cikkek