| 2019. február. 27. | 1 perc olvasás

Országos konzultáció segíti a kis – és középvállalkozásokat

Országos konzultáció sorozat indul azért, hogy a kis - és középvállalkozások felismerjék az innováció adta fejlődés lehetőségeit. A fórumon a legújabb digitalizációs eszközökről és pályázati forrásokról is tájékoztatják a vállalkozások vezetőit. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 25 állomásos turné során az egész országban tájékoztató fórumokat tart a versenyképesség megőrzése érdekében.

A legújabb innovációs lehetőségekről tájékoztatták a soproni és környékbeli vállalkozókat a Soproni Kereskedelmi és  Iparkamara épületében. Az Országos Innovációs Fórum szervezői szerint a vállalkozások egy része még mindig idegenkedik a technológiai fejlesztésektől. Arra hívják fel a kis- és középvállalkozások figyelmét, hogy a digitalizáció a mindennapi munkájukban is komoly segítséget jelenthet. Ebben kaptak hasznos gyakorlati tanácsokat, segítséget a résztvevők. 


fotó: Griechisch Tamás

Az adatok szerint hazánk az Európai Unió középmezőnyében foglal helyet az innovációs eszközök használatában. A cél, hogy 2030-ra Magyarország a jelentős innovátorok közé emelkedjen. A fórum arra is lehetőséget kínált, hogy az innovációban érintett többi szereplő, így a felsőoktatási intézmények, vagy a Szakképzési Centrumok vezetői a vállalkozásokkal közvetlen kapcsolatba kerüljenek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek