| 2022. szeptember. 13. | 2 perc olvasás

Országos ötletversenyt hirdettek Sopronban

Középiskolásoknak szóló országos ötletversenyt hirdettek Sopronban a vállalkozásindításhoz szükséges alapismeretekre építve. A megmérettetés a Technológiai és Ipari Minisztérium programja.

Kedden hirdették meg Sopronban a Technológiai és Ipari Minisztérium Ideafest elnevezésű, 2022/23-ben újrainduló programját. A helyszín azért városunk volt, mert soproni csapat nyerte meg tavaly a versenyt.
- A középiskolásoknak vannak jó ötletei, és segíteni kell őket abban, hogyan tudjanak vállalkozni, megmutatni, hogyan tudják ezeket az ötleteiket tovább fejleszteni. Itt láthattunk egy bemutatófilmet arról, hogy milyen volt a tavalyi év. Azt gondolom, hogy a fiatalok nagyon jól elmondták azt, hogy ez nekik mit jelentett, hiszen részt vehettek egy mentorálási programon is. Tavaly a döntőbe 12 csapat került, idén a tervek szerint 14 csapat – mondta el dr. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese.

 

Fotó: Máthé AlexadraAz IdeaFest az INPUT Programban valósul meg, amely célul tűzte ki a magyar startupok fejlesztését és új, innovációs vállalkozások létrehozásának elősegítését. – A versenyre Budapest, valamint Pest megyén kívüli középiskolások jelentkezhetnek 3 fős csapatokban. Nagyon fontos, hogy ha úgy érzik, hogy nincsen még kiforrott ötletük, az sem baj, ebben is segítünk. Azt gondolom, hogy ez a verseny annak való, aki érez magában elég bátorságot, motivációt, szeretne valahova eljutni, szeretne az innováció területén alkotni – részletezte dr. Solymár Károly Balázs, a technológiáért felelős helyettes államtitkár.
 

Fotó: Máthé AlexadraAz IdeaFest célja, hogy a csatlakozó középiskolás diákok számára lehetőséget biztosítson új ismeretek, gyakorlati tudás és tapasztalat szerzésére, miközben beleláthatnak a vállalkozói lét által nyújtott lehetőségekbe és kihívásokba is.
- A tavalyi évben az első ilyen jellegű versenyt Sopronban, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium nyerte meg, amire nagyon büszkék vagyunk. Fontos az, hogy a fiatalok minél korábban belekóstolhassanak a vállalkozásalapítás szakmai rejtelmeibe, hiszen ez is motiválhatja őket, hogy sikeres vállalkozók legyenek. Tudjuk azt, hogy a vállalkozások adják minden ország gazdaságának motorját, ami a jelenlegi időszakban különösen fontos – emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Fotó: Máthé AlexadraAz eseményen elhangzott, a verseny soproni meghirdetése elismerése annak, hogy városunkban sok ifjú tehetség él és tanul. - Sopron iskolaváros, tehát az oktatási rendszerünknek is ez egy nagy piros pont, hiszen olyan fiatalokat nevelnek, akik kincsei lehetnek nem csak nekünk, hanem az országnak is. Szép remény a jövőre nézve, hiszen célunk az, hogy ezt a sok tehetséges, tudásvágyó fiatalt ne engedjük el a városból. Tudjunk nekik alternatívát és lehetőséget mutatni arra vonatkozóan, hogy Sopronban is kamatoztathassák tehetségüket, valósítsák meg ötleteiket – mondta el dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

 

Fotó: Máthé AlexadraA versenyre november kilencedikéig lehet jelentkezni. További részletek a www.ideafest.hu weboldalon találhatóak. Az országos döntőbe jutott csapatok mindegyike nemzetközi tanulmányúton vehet részt, míg a területi döntőbe jutott csapatok értékes és izgalmas nyereményekkel gazdagodnak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: IdeaFest

Legnépszerűbb cikkek