| 2020. február. 27. | 2 perc olvasás

Országos sikert ért el a Fáy András Szakgimnázium csapata

A Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziumának csapata országos második helyezést ért a Központi Statisztikai Hivatal középiskolás diákok számára kiírt statisztikai vetélkedőjén, a STAT WARS-on. Benke Norbertet, Molnár Laurát, Horváth Nórát és Mikó Vivient Hrubyné Pál Tímea késztette fel a versenyre. A diákok ezzel az eredménnyel továbbjutottak a vetélkedő európai fordulójába.

Sok-sok órát töltöttek felkészüléssel az intézmény diákjai az elmúlt hetekben tanárukkal, Hrubyné Pál Tímeával. A Központi Statisztikai Hivatal rangos versenyére idén 150 csapat jelentkezett, ebből a legjobb tíz jutott be a döntőbe, köztük a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Gazdasági Szakgimnázium diákjai is.

- A döntőt megelőzte kettő online vetélkedő, azt a KSH oldalának használatával, Hrubyné Pál Tímea segítségével töltöttük ki – kezdte így részletezni az eseményeket Horváth Nóra. - A kettő online feladat összpontszáma adta meg a helyezési sorrendet. A 10 legjobb eredményt elérő csapat került be az országos döntőbe, amelyet Budapesten, a Központi Statisztikai Hivatal épületében szerveztek meg – fejtette ki.

A soproni szakgimnázium diákjai kifejezetten izgalmasnak tartották a döntőt. - Nagyon jók voltak a feladatok, amelyekből 10 várt minket, 10 különböző állomáson az épületben – tudtuk meg Mikó Vivientől. - A feladványok a számolási tudást és logikai készséget egyaránt próbára tették, de a szervezők szórakoztatóvá tették azokat olyan játékos elemekkel, mint a szabadulószoba vagy az activity. A hangulatot fokozta, hogy időre kellett az egyik pontból a másikba átérnünk – részletezte.

A Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziumának csapata
A Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziumának csapata

A siker azért is kiemelkedő, mert a diákok ebben a tanévben kezdtek csak statisztikát tanulni. Az országos második hely még inkább meghozta a kedvüket a tantárgyhoz. - Az biztos, hogy száraz tantárgy, sokat kell benne számolni – szögezte le Molnár Laura. - De a KSH versenye azért jó, mert a kreatív szervezésnek köszönhetően megmutatta a terület színesebbik, sokoldalú arcát is, amely cseppet sem volt unalmas – világított rá.

A diákok ezzel a szép eredménnyel továbbjutottak a statisztikai vetélkedő európai fordulójába.

Legnépszerűbb cikkek