| 2021. november. 9. | 1 perc olvasás

Országos sikert ért el a Soproni Egyetem csapata

2015 óta immár hagyományosan rendezi meg a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara Faipari Szakmai Versenyét. A versenyen 14 iskola tanulói vettek részt az ország minden részéből. Az idei megmérettetésen a Soproni Egyetem csapata bizonyult a legeredményesebbnek, akik az első hely mellett különdíjban is részesültek.

A verseny és a bázisiskolákkal való együttműködés célja, hogy az egyetem hozzájáruljon a faipari technikumok és szakképző iskolák képzésének sikerességéhez, illetve, hogy a bázisiskolák bekapcsolódhassanak az intézményünk életébe. Fontosnak érezzük, hogy az iskolák és az egyetem közti együttműködést terjesszük ki a középiskolai diákokra és az egyetemi hallgatókra is. E célnak az eredménye az évente immár hagyományosan megrendezésre kerülő faipari szakmai verseny, ahol a középiskolák csapatai és az egyetem csapata mérik össze szakmai tudásukat elméleti és gyakorlati szinten egyaránt. A versenyen 14 iskola tanulói vettek részt az ország minden részéből.


fotó: SopronMédia

Az elméleti, valamint a támogató cégek által összeállított szóbeli feladatok után a verseny másnapján már gyakorlati próbatétel várt a résztvevőkre: egy kabinetszekrényt kellett elkészíteniük.

VÉGEREDMÉNY:

1. helyezett: Soproni Egyetem

2. helyezett: BKSzC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

3. helyezett: Vas Megyei SzC Hefele Menyhért Szakképző Iskola

KÜLÖNDÍJAK

Leitz-Hungária Kft. különdíja: Budapesti Komplex SZC Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum

Soproni Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: BKSzC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Vizer díj: Soproni Egyetem


fotó: SopronMédia

Borítókép; Soproni Egyetem 

Legnépszerűbb cikkek