| 2017. május. 28. | 1 perc olvasás

Országos Tájfutó Diákolimpiának adott otthont a város

Sopron adott otthont a hétvégén a Tájékozódási Futó Diákolimpia Országos Döntőjére, ahol a rengeteg résztvevő városunk gyönyörű környezetében mérhette össze tudását.

A versenynek a Brennbergi úti Soproni Gyermek és Ifjúsági Tábor volt a központi helyszíne, amely versenyt Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Sportfelügyeleti Csoportja és a SMAFC Tájfutó szakosztálya szervezett.

Az országos verseny céljai között szerepelt a tájékozódási futó sport megismertetése és népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében, valamint a fiatalok készségeinek, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése. A megmérettetés lehetőséget nyújtott arra is, hogy a tájékozódási futó diákok eredményesen képviseljék iskolájukat a diákolimpiai döntőn.

Az országos döntőn több korcsoportban rövidtávon és normál távon került sor a verseny lebonyolítására, melyeknek a Lövérek és az Ágfali-gerinc voltak a helyszínei. 

A soproni különlegesnek is számító helyszínek igazán izgalmas kihívást is jelentettek a résztvevőknek, akik azonban nagyon ügyesen vették az "akadályokat" és nagyszerűen tájékozódtak a számukra ismeretlen helyszíneken. 

Az eredményhirdetésen Barcza Attila, Sopron Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke gratulált a résztvevőknek, aki beszédében kiemelte, hogy nagy öröm azt tapasztalni, hogy ebben a különlegesnek is nevezhető sportágban milyen sokan találják meg a sportolás és a természet hívó szavát. 

A sportesemény zárásaként került sor a nyertesek számára a díjak átadására is, azonban bátran kijelenthetjük, hogy ezen a megmérettetésen mindenki győztes volt, hiszen a természetben, jó levegőn, nagyszerű hangulatban és sportolással az egészség jegyében tölthette a napot. 


sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

Legnépszerűbb cikkek