| 2017. augusztus. 7. | 1 perc olvasás

Országosan elismert alkotóktól tanulhattak a sarródi művésztábor résztvevői

2017. július 27. és augusztus 5. között közel 80 amatőr és képzett művész vett részt a 26. Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztáborban Sarródon.

Az idei évtől Ferenczi József festőművész, táboralapító szellemiségét megőrizve új vezetéssel működik tovább a művésztábor, amely minden évben a térség képzőművészeti központjává válik, amikor a 10 napos alkotó tábor programjai zajlanak. Az idei tábor foglalkozásaira Magyarország különböző részeiről valamint Ausztriából, Németországból is érkeztek alkotni vágyók.

Országosan elismert alkotóktól 3 napos kurzusokban tanulhattak az érdeklődők:

Pósa Ede festőművész a pasztell, Kalocsai Zoltán és Fekete József festőművészek az akril, a tábor művészeti vezetője, Rozmán Zoltán festőművész a színtan, Balogh Eszter üvegfestő, ólmozott üvegablak készítő pedig az üvegfestés technikáját oktatta az résztvevőknek.
A több mint egyhetes kurzust esti rendezvények is színesítették, így sor került filmklubra, zenei estre Barcza Bea zongoraművésszel, szolárhajós kirándulásra a Fertőn, színházi előadásra a Civitas Pinceszínház prezentálásában Sopronban. A résztvevők ellátogattak a hidegségi Grubits-pajtába is.

„Ferenczi József táborunk alapító művésztanárának a hitvallása az volt, hogy mindenütt és mindenben az embert keressük, így már 26 éve az emberközpontúságra törekszünk”

A tavalyi évben a tábor 25. évfordulója alkalmából Rujavecné Ferenczi Katalin táborvezető nekem adta át a stafétabotot és az elsődleges célom, hogy Ferenczi József örökségét az elkövetkezendő években is tovább vigyük – mondta el Hetlinger Júlia táborvezető.
Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre nagyobb létszámban érkeznek hozzánk Sarródra a tanulni, alkotni vágyó művészek. Az idei évben különösen magas volt az érdeklődők aránya. Táborunk céljait követve az idén is a Fertő táj számos jellegzetes építészeti és természeti értékét örökítettük meg. A világörökség részét képező Sarród, Hidegség, Fertő tó szépségét próbáltuk többféle technikával közelebb hozni a közönséghez. – tette hozzá Hetlinger Júlia a művésztábor vezetője.

2017. augusztus 5-én táborzáró kiállításra is sor került a Ferenczi Művelődési Házban, ahol minden érdeklődő megtekinthette a művésztáborban készült alkotásokat.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek