| 2021. október. 3. | 2 perc olvasás

Őrült végjátékot húzott be a Sopron KC

A tartalékos Sopron KC látta vendégül a még nyeretlen Atomerőmű SE gárdáját a harmadik fordulóban szombaton a Novomatic Arénában.

Jobban kapták el a rajtot a vendégek, akik Brown hat pontjával 6-2-re vezettek két perc játék után. Tovább nyomtak a paksiak, végül 12-4-es vendég előnynél volt kénytelen időt kérni Braniszlav Dzunics vezetőedző (4-12). Myers csinált egy 2+1-es akciót a kis pihenő után, majd még kettőt hozzátett, megkezdte a felzárkózást a Sopron (9-14). Kiegyenlítetté vált a találkozó, Halász trojkájával feljöttek egyre a hazaiak (18-19). Az irányító nem sokkal később egy labdát is szerzett, majd Montgomerynek adta fel a játékszert, akinek a zsákolásával meglett a fordítás is, ám a negyed végéig egyenlített az ASE. 24-24.

Ezúttal a hazai csapat vett villámrajtot és egy 8-0-ás futással elléptek ellenfelüktől (32-24). Sokáig nem örülhettek a soproni szurkolók, mert egy ugyanilyen periódussal kiegyenlített az ASE (34-34). Elképesztő dobópárbaj vette kezdetét, Eilingsfeld zsákolásával 37-38 volt az eredményjelzőn. Újra a vendégek kerültek fölénybe, ráadásul Brown faulttal együtt dobott egy hármast, meglépett tízzel a Paks (39-49). Rendezte a sorokat az SKC, de közelebb nem tudott férkőzni, mindig kritikus pillanatokban szerzett kosarat a vendég együttes. 50-58.

Djukanovics büntetőzött hibátlanul a fordulás után, ezzel meglett a közte tíz, de ezt követően sorozatban potyogtak a soproni kosarak, időt is kértek a vendégek (60-62). Egy kisebb hazai rövidzárlat után stabilizálták a játékukat a Braniszlav Dzunicsék. A pontszerzés terén Myers és Borisov járt az élen, míg Halász Ákos remekül mozgatta a társakat (67-69). Borisov büntetőivel egyenlített az SKC, majd a légiós egy nagyon távoli triplába is beleállt (72-69). Djukanovics percei következtek, aki egy nagy hármassal visszavette a vezetést az övéinek, de a negyedet Borisov ziccere zárta. 74-74.

Takács távolija nyitotta a záró felvonást, gyorsan fordított az ASE (77-81). Brown kapott technikait, de a lehetőséget nem tudták kihasználni a soproniak. Sok labdát adtak el a hazaiak, amiket rendre kihasznált a Paks, gyakorlatilag ennek köszönhetően vezetett Teo Hojc együttese (77-83). Tovább nyomtak a paksiak, Melvin visszazsákolt labdája után kénytelen volt időt kérni a Sopron (83-90). Halász hármasa beakadt a sarokból, megint kezdett feljönni az SKC, de ezúttal is rossz döntéseket hoztak a játékosok, a kínálkozó lehetőséggel pedig remekül élt a Paks. A végjátékban aztán elkezdtek beesni a soproni extrák, míg az ASE volt, hogy kritikus helyzetben hibázott büntetőt, így nyolc másodperccel a vége előtt 95-97-nél állhatott a vonalra Borisov. Bedobta mindkettőt, jött a vendég időkérés. kosár már nem esett, jöhetett a hosszabbítás. 97-97. 

Kovács hármasa nyitotta a ráadást, fordított a Sopron. Kovács megint betalált kintről, kettővel ment a Paks három perccel a vége előtt. Borisov óriásit játszott, ezúttal is ő küldött a helyére egy hármast (104-103). Egy sokáig elhúzódó támadás végén Halász dobott egy triplát emberrel az arcában, ezzel pedig egy perccel a vége előtt néggyel lépett meg az SKC (107-103). Innen már nem tudott visszajönni a Paks, a Sopron KC őrült végjáték után nyerte meg a mérkőzést. 109-107.

Címkék: Sopron KC

Legnépszerűbb cikkek