Összeállt a magyar mag

Két érkező és három távozó játékossal összeállt a Soproni Kosárlabda Club magyar állománya a következő évadra.

A korábbi közönségkedvenc középjátékos, Molnár Marci visszatéréséről már értesülhettek a  szurkolók. A másik új fiú egy fiatal játékos, az egyik legtehetségesebbnek tartott ifjú reménység, a 2001-es születésű, tehát “bőven” U23-as korosztályú, elsősorban a 3-as poszton bevethető 207 centi magas, mozgékony, dinamikus Valerio-Bodon Vincent. A Dominikán született, magyar-dominikai állampolgárságú magasbedobó az előző évadban Debrecenben játszott, ahol meccsenként 18 percet a pályán töltve 5,4 pontot és 3,1 lepattanót átlagolt, a középszakaszban Kecskeméten 25 pontot szerzett. Sopron pedig amúgy kedves lehet a számára, hiszen a tavaly, a Novomatic Arénában rendezett U20-as Challenger tornán 16 pontos, 7 lepattanós és közel 3 gólpasszos – két utóbbi kategóriában a válogatott legjobbja volt – átlagával őt választották a mezőny legértékesebb játékosának.

fotó: https://www.sakc.hu/

Ami a távozókat illeti, három, az előző években a csapatot erősítő játékos már nem Sopronban kezdi meg a felkészülést.
A szurkolók által méltán kedvelt Fazekas Csabával közös megegyezéssel bontotta fel a klub a következő évi szerződést. Kostas edzővel egyeztetve a klubvezetés úgy látta jobbnak, ha Csabát, a fejlődése érdekében új impulzusok érik. Csabinak köszönik, amit a csapatért tett, és további sikereket kívánnak neki, mint ahogy a csupa szív Halász Ákosnak, valamint Werner Vityának.

A magyar állománynak nem kevesebb, mint 5 – a fiatalszabálynak megfelelő – ifjú tagja lesz: Csátaljay Péter, Csendes Péter, Schöll Ricsi, Sitku Marci, valamint Valerio Vincent személyében, a rutint pedig Molnár Marci, Supola Zoli és Takács Norbi képviseli majd.

A klub ügyvezetője, Pojbics Szabolcs elmondta: a következő lépés a légiós kontingens kialakítása lesz, edzőjük a következő évadra is szívesen megtartaná a két magas embert, Quincy Fordot és E. J. Montgomeryt.

Borítókép: Pixabay

Legnépszerűbb cikkek