Összefoglaló a megyei viharkárokról

Viharos szél jellemezte a keddi napot térségünkben. Sok településen több, mint 100 km/órás széllökéseket regisztráltak. A katasztrófavédelmi kirendeltséghez 80 riasztás érkezett azonap.

Közútra és kerékpár útra kitört fák okoztak problémákat a közlekedésben kedden. A viharos erejű légmozgás azonban a házakat, lakásokat sem kímélte – emellett leszakadt közlekedési lámpa és kidőlt villanyoszlop is borzolta a kedélyeket. Sopronban és környékén számos káresethez érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, árulta el Ruskáné Takács Anita a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

- Kedden nyolcvan esetben vonultak a viharos szél miatt megyénk tűzoltói – hangsúlyozta. - A károk felszámolását a közel 60 hivatásos tűzoltó mellett ugyanennyi önkéntes is segítette. Sopronban a Deák téren autókra esett egy faág, a Lővér körúton fa dőlt az útra, Balfi úton, a Várkerületen és a Színház utcában cserepek potyogtak a járdára, a Makó utcában pedig egy társasház falának dőlt egy nagy fa – fejtette ki.

A szóvivő kiemelte: sok helyen a soproni hivatásos tűzoltók mellett a nagycenki, a hegykői illetve a fertőrákosi önkéntes tűzoltók is segítették a károk felszámolását. A szél ereje ugyan mára már csökkent, azonban így is akadt dolga a katasztrófavédelemnek: mint megtudtuk, a viharos szél miatt szerdán délig a megyében 13 esethez riasztották a tűzoltókat - ebből 6 történt Sopronban.


Forrás: Nagycenk ÖTE

Az elkövetkezendő napokban már lényegesen enyhébb széllökésekre lehet számítani. Az időjárás azonban hűvösebb lesz, plusz 2 fok és mínusz 4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Legnépszerűbb cikkek