| 2021. február. 1. | 1 perc olvasás

Összefogtak szeretett tanárukért a Hunyadiban

Néma kampánynapot tartottak hétfőn a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában. Az összefogást középpontba állító program hálaadással kezdődött. A gyerekek és a pedagógusok ezen a napon azt a pólót viselték, amelyet az egyik 5-es diák tervezett, és amelynek megvásárlása jótékonysági célt szolgált.

Hálaadással kezdődött a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola néma kampánynapja. Azt köszönték meg a tanárok és a diákok, hogy a sok nehézség ellenére élőben vehettek részt az órákon, és szép eredményeket elérve zárták a félévet. Már évek óta hagyomány az iskolában, hogy karácsonyra készülve az adventi időszakban meghirdetik az Aranymasni adománygyűjtő akciót. Idén a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon szervezték meg a jótékonysági akciót.

Az Aranymasni adománygyűjtő akciónknak az a lényege, hogy a „szeretet cseppjeit” oda adományozzuk készülve, ahol a legnagyobb szükség van. Az idei évben nem távoli tájakra, nem az ország különböző pontjaira, vagy akár határon túli területre vittük ezeket a cseppeket, tárgyi adomány formájában. Sajnos az élet úgy hozta, hogy itt, körünkben, egy kedves kolléganőnk betegsége miatt a családját tudtuk segíteni pénzadománnyal – mondta el Móritz Adrienn, a Diák Önkormányzat vezető pedagógusa.

Az Aranymasni rendhagyó formájának meghirdetésekor az egyik diák: Hujber Hedvig, egy grafikával lepte meg a társait, amelynek üzenete: a járványügyi helyzet, a maszk használata a gyermekek számára sem egyszerű. A grafikát megjelenítő póló megvásárlása is jótékonysági célt szolgált.

Az iskola lelkésze a reggeli hálaadáson a gyerekeknek kiemelte: fontos az üzenete a jelenlegi helyzetnek. – Az egymásra való odafigyelés, ne az önmagunk előtérbe helyezése legyen a cél. Vegyük észre a másik szükségleteit, és ahol lehet, ott segítsünk – részletezte Matus Klára Krisztina, iskolalelkész.

Az iskola igazgatója, Raffai Balázs is szeretettel köszöntötte a tanulókat és a pedagógusokat hétfőn reggel. A hálaadáson nem csupán az ötödik osztályos diákok vettek részt a tágas aulában, az iskola többi diákja kivetítőn követhette nyomon az áhítatot.

Legnépszerűbb cikkek