| 2017. április. 12. | 1 perc olvasás

Összesen 51 fát pusztítottak ki a tómalmi városrészben / Nyomravezetői díjat ajánlottak fel!

Megdöbbentő, érthetetlen és példátlan az a tett amit Sopron-Tómalmon követett vagy követtek el ismeretlen elkövetők.

Hatalmas a felháborodás és nem csak a tómalmi városrészben, hanem egész Sopronban az miatt, hogy a lakóparkban ötvenegy fa törzsét fűrészelték el ismeretlenek részlegesen vagy egészében. 

A szerda délelőtti sajtótájékoztatón Nagy Zsolt, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója példátlan környezeti vandalizmusnak nevezte a területen történteket, ahol az érintett Tómalom soron 36 darab oszloptölgy, a Tarló soron pedig  15 darab mezei juhar esett áldozatául a barbár tettnek.  Értetlenül és szomorúan állnak a bűncselekmény előtt, ahol a több mint 2 millió forintos kár mellett a környezetünk ellen elkövetett vandalizmus megjelenése talán még fájóbb, ami nem véletlenül keltett ekkora közfelháborodást a lakosság körében sem. Nagy Zsolt hozzátette, hogy a rendőrségen a feljelentés megtörtént és velük illetve a városvezetéssel együttműködve arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben érdemi információval rendelkeznek azt jelezzék, hogy sikerüljön előkeríteni a tettes vagy a tetteseket.    

Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke a helyszínen szintén elítélte ezt a környezetünk elleni mészárlást és 200 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek