Összetartozunk! - Erdélyben készült fotográfiákat állítottak ki a Jereván lakótelepen

Összetartozunk! - ezt az üzenetet közvetítik a kiállított fotók, amelyek Erdély olyan tájait örökítik meg, amelyek egykor Magyarország részét képezték. A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata a lakótelepen működő Soproni Lővéri Nyugdíjas Klubbal együttműködve nem először rendezi meg szabadtéren a nemzeti összetartozást erősítő közösségi eseményét a trianoni évfordulón.

- A szolgáltatóház átriuma kiváló helyszíne a kulturális eseményeknek is – emelte ki Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke. - Ezúttal Sélley Attila fotográfus Erdélyt és Csiksomlyót, az ottani búcsút bemutató képeit állítottuk ki itt. Ezek a felvételek ugyanis méltó, a hazafiasságot és nemzetszeretetet igazán erősítő üzenetet hordoznak a Nemzeti Összetartozás Éve alkalmából – fűzte hozzá.

Sélley Attila, a Lővéri Nyugdíjas Klub aktív tagjaként már több alkalommal állított ki, többek között a Jereván lakótelepen és az Erdélyi Házban is. A fotográfus a kiállításra a rengeteg felvétele közül azokat hozta el, amelyek a legfontosabbak a számára. - Negyven éve  járom Erdélyt, ugyanis mindig feltöltődök, ha ott vagyok – hangsúlyozta. - Nagyon sok kedves barátom van ott. Ezek a felvételek velük kapcsolatos életképeket is megmutatnak a kedvenc tájaimmal karöltve - szögezte le.

A kiállítás megtekintése során kiemelték: a képeken látható, a magyar identitásukat őrző erdélyi magyarok is élénken bizonyítják, hogy a csapások ellenére egységes, erős nemzet maradtunk. - Ez a kiállítás azt üzeni: ha a határok már nem is tehetik lehetővé, hogy közigazgatási értelemben egy nagy nemzet legyünk, lélekben azok maradtunk. A Felvidéktől kezdve a Délvidékig, Soprontól Erdélyig – osztotta meg velünk Firtl Mátyás korábbi országgyűlési képviselő. - Ez azért különleges, mert Európában, de a világon is kevés olyan nemzet van, amelyik azután is képes a fennmaradásra, összefogásra, miután térdre kényszerítették – hívta fel erre a figyelmet.

A felvételeket megtekintette Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere és Magas Ádám önkormányzati képviselő is. A szabadtéri kiállítás alkalmával a szervező, Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat az érdeklődőket tisztelettel kéri a járványügyi óvintézkedések, a maszkhasználat, a távolságtatás betartására. A kiállítás május 29. és 31. között folyamatosan látható a Jereván lakótelep szolgáltatóháza átriumában.


fotók: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek