| 2019. október. 18. | 1 perc olvasás

Színes alkotások gazdagítják a XX. Őszi Tárlatot

A XX. Őszi Tárlat a magyar festészet napjától, azaz október 18-tól látható Sopronban. A péntek esti megnyitón Soltra E. Tamás szobrász- és éremművész méltatta az ország minden pontjáról érkezett alkotásokat.


fotó: Griechisch Tamás

A szervező Pro Kultúra Sopron még a nyáron tett közzé egy nyílt felhívást. Ebben a technikára vonatkozó kikötés nem volt, így változatos képanyag gyűlt össze a XX. Őszi Tárlatra. A pályázatra az ország minden pontjáról érkeztek művek. Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész választotta ki 46 művész 110 alkotása közül azokat, amelyeket most a közönségnek is bemutatnak a Festőteremben.

Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész
Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész
fotó: Griechisch Tamás

– Az őszi tárlat több különlegességet is tartogat – mondta Soltra E. Tamás. – Hazánkban ritka az olyan kiállítás, amelyen egyszerre mutatkozhat be profi és amatőr alkotó. Ez olyan eredeti hangulatot ad, amely tovább fokozza a befogadó művészi élményét. Másrészt a helyiek, illetve az iskolavárosban tanuló diákok élőben, a maga valóságában találkozhatnak a kortárs művészettel - mondta az szobrász- és éremművész.

Soltra E. Tamás szobrász- és éremművész
Soltra E. Tamás szobrász- és éremművész
fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester köszönetét fejezte ki a szervezőknek és az alkotóknak, hogy a város kulturális életét még színesebbé tették.


fotó: Griechisch Tamás

A kiállítás november 3-ig hétfő kivételével naponta 10–18 óra között tekinthető meg.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek