| 2021. május. 18. | 1 perc olvasás

Őszig marad a rendkívüli jogrend

Az Országgyűlés az őszi parlamenti üléskezdés utáni 15. napig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet.

Magyarország az Európai Unióban élen jár a beadott oltások számát tekintve, ennek köszönhetően napról napra csökken a fertőzöttek száma hazánkban. De a járvány még nem szűnt meg, az új vírusvariánsok Európa-szerte terjednek, ezért a fokozott védekezés továbbra is elengedhetetlen.

- Alapvető célunk továbbra is, hogy megvédjük a magyar emberek életét és egészségét, mérsékeljük a gazdasági károkat, és megőrizzük a munkahelyeket. Ezek eléréséhez gyors és hatékony döntéshozatalra, cselekvőképességre van szükség. A világjárvány elmúlt egy éve bizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogrendek jól szolgálták ezeket a célokat - olvasható a kormány.hu portálon. 

Ha már nincs szükség a veszélyhelyzetben alkalmazható eszközökre, akkor a kormány saját maga is dönthet bármikor a veszélyhelyzet megszüntetéséről. Mindannyian ebben vagyunk érdekeltek, hiszen ez azt jelentené, a koronavírus-járvány véget ért.

Legnépszerűbb cikkek