| 2020. szeptember. 2. | 1 perc olvasás

Osztálypénzükből vásároltak laptopot nehéz helyzetben lévő társuknak a hunyadis diákok

Laptopot vásároltak egy nehéz helyzetben lévő diáktársuknak az év végén megmaradó osztálypénzükből hunyadis nyolcadikos diákok. A ballagó gyerekek szüleikkel közösen döntötték el: az elmaradt osztálykirándulásra befizetett összegből jótékonykodni fognak.

Az egykori hunyadis diákok a tanévet már középiskolában kezdték meg, ám az év elején visszatértek egykori iskolájukba. Egy laptoppal érkeztek, hiszen a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola nyolcadik b. osztályos tanulói úgy döntöttek: a megmaradt osztálypénzüket nem szétosztják egymás között, hanem jótékonysági célra fordítják.

„Tekintve, hogy nem tudtunk elmenni osztálykirándulásra, és úgy gondoltuk, hogy az összegyűjtött pénzt személytelen dolog lenne visszaadnunk, így úgy döntöttük, hogy inkább jó célra fordítjuk. Végül az iskolában találtunk egy leányzót, aki szorgalmas és jó tanuló és szüksége van a segítségre. Nem, is késlekedtünk a döntéssel, hogy támogatjuk"-mondta el a nagylelkű diákok közül Gangl Boglárka.

A jó cél megtalálásában segített a tantestület. Az osztály végül egy laptopot vásárolt egy tehetséges diáknak, akit az egészségügyben dolgozó édesanyja egyedül nevel, és a digitális oktatás során az iskolától kapott kölcsön számítógépen tanult. Az egykor nyolcadik osztály minden diákja támogatta az ötletet.

Az intézmény vezetése úgy látja, hogy az iskola diákjai előtt például szolgálhat az egykori nyolcadikos osztály. A megajándékozott diák és édesanyja meghatottan vették át a nemes felajánlást.

Legnépszerűbb cikkek