| 2016. december. 18. | 1 perc olvasás

Osztatlan sikert aratott az idei, II. Jereváni Kocsonyafesztivál

A tavalyi I. Jereváni Kocsonyafesztivál sikerét megtapasztalva szervezte meg az idei, II. Jereváni Kocsonyafesztivált a soproni Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata, amely az igazi házi ízekkel elsöprő sikert aratott.

Csiszár Ákos, önkormányzati képviselő a rendezvény ötletgazdája és fő szervezője elmondta: a rendezvény sikere az összefogásnak köszönhető. A Jereváni vásársort működtető vendéglátó vállalkozás és a részönkormányzat együttműködésének köszönhetően kaphattak egy-egy tál nagyon finom, házi készítésű kocsonyát a Jereván lakótelepen élők, több százan. A kocsonyafesztivál azért is nagy ötlet, mert sok olyan egyedül élő ember van a Jerevánon, aki egymaga nem főz kocsonyát, viszont örömmel fogyaszt el egy tál ajándékba kapott finom, házi készítésűt.

Ez az a hely, ahol amúgy is mindenki ismerősként köszöntheti egymást, ezért adventi köztéri találkozásnak is megfelelő. Az akció a Jereván lakótelep képviselőinek karácsonyi jókívánságainak sorába illeszkedik, azt követően, hogy a lakótelep legkisebbjeinek Mikulás-ünnepségét is örömmel támogattuk – mondta Csiszár Ákos.

Tóth Éva önkormányzati képviselő elmondta: az idei adventben szintén az összefogásnak köszönhető, hogy a lakótelepen működő iskolával való együttműködésnek köszönhetően koncert és könyvbemutató is várta az érdeklődőket, a nyugdíjasklubbal közösen több ünnepségre, színházi előadásra és parlamentlátogatásra is sor kerülhetett.

Legnépszerűbb cikkek