| 2019. szeptember. 16. | 1 perc olvasás

Osztrák férfi lopott kerékpárokat Sopronban

A soproni nyomozók elfogtak egy osztrák férfit, aki a városból több kerékpárt is ellopott, majd azokat a siegendorfi bolhapiacon értékesítette.

Lopás bűntette miatt indítottak nyomozást a soproni rendőrök még 2018 nyarán, mivel abban az évben június 13-án 15 órakor bejelentést tettek arról, hogy egy lezárt kerékpárt az egyik élelmiszerbolt elől valaki ellopott. Ezt követően 2019-ben még két, hasonló körülmények között eltulajdonított bicikliről tettek bejelentést. Ez utóbbiak mindegyikét a tulajdonosok lezárva hagyták a soproni vasútállomás kerékpártárolójában, majd azokat innen vitte el a tolvaj úgy, hogy a zárakat levágta róluk.

A nyomozás során a rendőrök beazonosították a bűncselekmény elkövetőjét, G. Michael 54 éves osztrák férfit, majd 2019. szeptember 15-én a reggeli órákban Sopron belvárosában elfogták őt. A férfit a rendőrkapitányságra történő előállítását követően lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését. (police.hu)

Legnépszerűbb cikkek