| 2021. október. 13. | 1 perc olvasás

Osztrák gazdasági szervezetet fogadtak Sopronban

Egy osztrák gazdasági kört, a Grabner Wirtschaftsrundét fogadta Sopron városvezetése a polgármesteri hivatalban szerda délután. A szervezet tagjai elsősorban burgenlandi, alsó-ausztriai és bécsi vállalkozók, kis-, közép- és nagyvállalatok tulajdonosai, vezetői, akik a közelmúltban megvalósult soproni fejlesztésekről és a jövőbeli lehetőségekről hallgathattak előadásokat. Nagy Andor bécsi nagykövet is Sopronba látogatott a Grabner Wirtschaftsrunde tagjaival.

A klub havi rendszerességgel tart összejöveteleket, melyek általában valamilyen céges vagy akár politikai jellegű látogatás formájában valósulnak meg. 
A gazdasági szervezet képviselőit dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek köszöntötték.
A szervezet tagjainak dr. Farkas Ciprián tartott előadást a „leghűségesebb város” fejlesztéseivel kapcsolatban.


fotó: Griechisch Tamás

A társaság fennállása óta szervezett már programot az Osztrák Szövetségi Köztársaság elnökénél, a kancellárnál, a Nationalrat elnökénél, Bécs város polgármesterénél, több alkalommal szövetségi minisztereknél és számos cégnél. Legutóbbi programjukra Magyarország bécsi nagykövetségén került sor szeptemberben. A Grabner Wirtschaftsrunde száznegyven fős taglétszámmal működik, többek között a Gönyűn is gyártóüzemmel rendelkező Wiesbauer húsüzem tulajdonosa, a 8000 főt foglalkoztató Simacek GmbH (facility management) tulajdonosa, Andreas Matthä, az ÖBB elnöke, Julian Jäger, a Flughafen Wien AG ügyvezetője és nem utolsósorban Hans Niessl egykori burgenlandi tartományfőnök is a tagok közé tartozik. 


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Nagy Andor, bécsi nagykövet és Arnold Grabner egykori parlamenti képviselő aki 42 évvel ezelőtt alapította meg a társaságot.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek