| 2020. április. 29. | 1 perc olvasás

Osztrák kancellár: fontos, hogy Ausztria visszanyerje a régi erejét

A kormány számára prioritás, hogy Ausztria visszanyerje a régi erejét, és a lehető legtöbb ember teljes munkaidőben dolgozhasson - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár szerda délután Bécsben egy sajtótájékoztatón.

A munkavállalók adóterheinek csökkentését, a gazdaság tehermentesítését, a klímavédelem, a digitalizáció és regionalizáció fejlesztését nevezte Kurz a három leglényegesebb teendőnek. A kancellár úgy vélekedett, mindezekre azért van szükség, hogy több maradjon az emberek zsebében, hogy megmaradjanak a munkahelyek, illetve újak jöjjenek létre; éppen ezért már az elkövetkező napokban tárgyalnak a megvalósítás részleteiről - tette hozzá.     

"Közös eredménynek" nevezte, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő számok változatlanul alacsonyak; naponta kevesebb mint százan fertőződnek meg koronavírussal. Ez Európában és világviszonylatban is "abszolút rekord" - tette hozzá. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy ez nem jelenti azt, hogy "nyugodtak hátradőlhetünk", az újranyitás ugyanis egyidejűleg magában hordozza annak a veszélyét, hogy ismét magasra szöknek a számok - figyelmeztetett.    

Ausztriában az elmúlt 24 órában kevesebb mint ötven ember koronavírus-tesztje lett pozitív; eddig összesen 15 352-en fertőződtek meg koronavírussal. Közülük 12 779-en gyógyultak meg; az aktív betegek közül 517-et kórházban ápolnak, és 131-en vannak az intenzív osztályon. A betegség okozta szövődményekbe 580-an haltak bele.

Borítókép: illusztráció; Forrás: internet

Legnépszerűbb cikkek