| 2021. április. 22. | 1 perc olvasás

Osztrák-magyar együttműködés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel egyeztetett csütörtök délután a hegyeshalmi határátlépési pont osztrák oldalán a két ország közötti szoros együttműködésről.

A találkozón Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy tavaly az első hullám során már kölcsönösen segítette egymást a két ország abban, hogy állampolgáraik hazatérhessenek, és figyeltek arra is, hogy a tranzit- és teherforgalom a lehető legakadálymentesebb legyen.
Hozzátette, az elmúlt időszakban is sokat konzultáltak annak érdekében, hogy a magyar ingázók számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel és akadállyal járjanak a szigorú osztrák járványügyi intézkedések.
A külgazdasági és külügyminiszter több javaslatot is tett osztrák kollégájának, aki nagy mértékben segített abban, hogy az osztrákok több katonát és rendőrt vezényeljenek a határra az átlépés gyorsítása érdekében.
Az Ausztriában tanuló magyar fiatalok számára is könnyítéseket léptettek életbe, emellett megnövelték a tesztelőpontok számát, így az általuk előírt kötelességek a lehetségesnél kevesebb kellemetlenséget okoztak a két ország között ingázóknak.
Szijjártó Péter kiemelte, hogy fontos a két ország közötti gazdasági együttműködés is, így mindent meg fognak tenni azért, hogy a következő hetekben és hónapokban is szoros maradjon a kapcsolat, mert az az érdekük, hogy mindkét országban sikeresen kezeljék a járványt és annak következményeit.

Borító forrása: facebook

Legnépszerűbb cikkek