| 1 perc olvasás

Öten részesültek Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjban

A városvezetés idén is a felsőoktatásban tanuló, legeredményesebb fiatalokat jutalmazta a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjakkal. Idén öt soproni származású hallgató részesült az elismerésben.

Ünnepélyes keretek között adta át dr. Farkas Ciprián polgármester a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjakat a Városházán pénteken délelőtt. A 10 hónapra szóló, vissza nem térítendő havi támogatásban idén Hordós Alex Dániel, Folyi Bence, Bartokos Botond, Tama Kristóf és Szőke Péter részesült. Az átadón dr. Farkas Ciprián kiemelte:

Sopron egy diákváros, számos ifjú tehetséggel rendelkezik, és az önkormányzat feladatának tekinti, hogy a tanulni vágyó, tehetséges soproni ifjúságot támogassa.
Fotó: Hidegh András

Tama Kristóf, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harmadéves hallgatója, akit leginkább a büntetőjog érdekel. Az egyetemista elmondta: nagy motivációt jelent az ösztöndíj céljai eléréséhez.

Fotó: Hidegh András
Másodjára kapom meg ezt az ösztöndíjat, és nagy büszkeséggel tölt el az, hogy olyan szülővárosom lehet, ami képes ezeket az elkötelezett hallgatókat támogatni tanulmányaikban

- mondta Szőke Péter, a Semmelweis Egyetem hallgatója.

Fotó: Hideg András

Hordós Alex Dániel jelenleg az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tanul, a jövőjét egy magyar ügyvédi irodában képzeli el.

Fotó: Hideg András

Az ünnepségen elhangzott, hogy a város önkormányzata a jövőben is segíti az eredményes és tehetséges diákokat.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek