| 2019. január. 25. | 1 perc olvasás

Ötmillió euróból fejlesztik a bécsiek digitális kompetenciáit

Digi-Winner címmel ötmillió eurós támogatási programot indítottak Bécsben, amelynek keretében akár 5.000 eurós támogatást is kaphatnak a digitális technológiákhoz kapcsolódó tanfolyamok résztvevői. A cél, hogy megőrizzék a bécsiek munkaerőpiaci versenyképességét.

Alapvető számítástechnikai ismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, operációs rendszerek, adatbiztonság, közösségi média – mostantól bármilyen, a digitális technológiákhoz kapcsolódó képzésen is vesznek részt a bécsiek, jelentős támogatást kaphatnak.

Bécs és a Munkavállalói Kamara ugyanis Digi-Winner néven támogatási programot indított, amelynek keretében 2019-ben összesen ötmillió eurót fordítanak a bécsiek digitális képzettségének  fejlesztésére. A támogatásra azok jelentkezhetnek, akik az osztrák fővárosban laknak és a WAFF (Bécsi Munkavállalói Alap) hétezer ide vágó képzésének valamelyikét választják. A támogatás mértéke – attól függően, hogy a tanfolyam résztvevőjének van-e munkaviszonya vagy sem, illetve Bécsben vagy a városon kívül dolgozik – a tanfolyami díj és a vizsgaköltségek 40-80 százaléka, de maximum 5.000 euró lehet. A támogatás jövedelmi korlátját viszonylag magasan, havi nettó 2.500 euróban határozták meg, mivel az akcióval a középosztályt szeretnék támogatni és az idősebb munkavállalóknak is esélyt akarnak adni arra, hogy fejlesszék digitális kompetenciáikat és ezzel versenyképesek maradjanak a munkaerőpiacon.

A program 2019 februárjában indul és mintegy háromezer bécsinek nyújt lehetőséget, hogy továbbfejlessze számítástechnikai ismereteit. Az akciót információs kampány egészíti ki.

Borítóképünk: A Digi-Winner program keretében akár ötezer eurós támogatást is kaphatnak a bécsiek, ha a digitális technológiákhoz kapcsolódó képzésen vesznek részt © PID / Christian Jobst

Legnépszerűbb cikkek