Otthon kapott ki a tartalékos Sopron KC

  2021. október 16. - www.sopronmedia.hu (bb1.hu)

A bajnokság egyetlen nyeretlen csapata, a Hübner Nyíregyháza utazott a tartalékos Sopron KC csapatához. A hazaiaknak nem sikerült a kulcsjátékosok pótlása, így 82-90-es vereséget szenvedtek.

Két szép támadással indult a találkozó, a soproniaknál Ford zsákolt nagyot, míg a Nyíregyháza első kosarád Anda centerezése jelentette. Jobban kezdtek a vendégek, Kiss és Johnson talált utat a gyűrűig (2-6). Rendezte a sorait az SKC, vissza is vette a vezetést (10-9). Több lehetőséget is elhibázott a Blue Sharks, triplából büntetett a Sopron, időt kellett kérnie Pethő Ákosnak (13-9). Jót tett a kis szünet a cápáknak, fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, majd Bryce 2+1-es akciójával fordítottak is (15-17). Sok labdát adott el a játékrész végén az SKC, amiből egyre jobban kezdett ellépni a Nyíregyháza. 18-23.

Továbbra is sokkal lendületesebben kosárlabdáztak a vendégek, az összes szabad labdát ők szerezték meg, ráadásul sok leindításos kosarat is szereztek, míg a soproniaknak gyakran kellett végigküzdeni a támadásaikat is (24-31). A Blue Sharks új légiósa, a chilei válogatott Suárez is megszerezte az első pontjait, szépen lassan meglett a tíz is közte (28-38). Úgy tűnt, hogy életjeleket mutat a Sopron, ám Kiss Benedek két hármast is elsüllyesztett egymás után, majd betörésből is eredményes tudott lenni. 39-48.

A fordulás után hamar meglett a közte tizenhárom is, ami az addig legnagyobb különbséget jelentette (39-52). Hiába Halász büntetői, Pipiras emberrel a nyakán is betalált kintről, majd LeDay zsákolt (41-57). Halász küzdött nagyot a soproniaknál, de rendre jött a válasz a Nyíregyházától (48-64). Remekül kosárlabdáztak a vendégek, miközben egyre jobban kezdett szétesni a Sopron. 59-77.

A záró etap elején már a húsz is közé lett rakva, de ezen még tudott szépíteni a Sopron. Akárhányszor felcsillant volna azonban a hazai remény, vagy jött egy eladott labda, vagy könnyű kosarat szerzett a Blue Sharks. Szinte a semmiből ébredtek fel a hazaiak, a fiatal Csendes Péter tripláival a húszról nyolcra zárkózott a Sopron két perccel a vége előtt (76-84). Johnson dobhatott két büntetőt, jól is célzott a vonal mögül. Innen már nem engedték ki a győzelmet a kezükből a vendégek, a szezon során először nyert a Nyíregyháza. 82-90.

 

borítókép: sakc.hu

Kérem, várjon... Kérem, várjon...