| 2021. május. 24. | 1 perc olvasás

Otthonában termesztett kábítószert az osztrák férfi

A csornai rendőrök kábítószer birtoklásának vétsége miatt folytattak nyomozást egy 58 éves osztrák állampolgárral szemben.

A nyomozás adatai szerint információk merültek fel arra vonatkozóan, hogy egy 58 éves osztrák állampolgár Ivánban kábítószert termeszt. A rendőrök 2020. novemberében kutatást tartottak a férfi házánál, amelynek során a lakóház mögött található garázsban 16 tő, 50-70 centiméter nagyságú, illetve 42 tő, 20-40 centiméter magas kábítószergyanús növényre bukkantak.


Fotó: police.hu

Az egyenruhások a szemle során a termesztéshez szükséges eszközöket, valamint berendezéseket is találtak, amiket a droggyanús növényekkel együtt lefoglaltak. A házban élő 58 éves csáfodjánosfai osztrák férfit elfogták, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.


Fotó: police.hu

Az ügyben a kendernövények hatóanyag tartalmának vizsgálatára igazságügyi vegyészszakértőt rendeltek ki. A szakvéleményben kimondták, hogy a lefoglalt növények THC-t tartalmaznak.

A Csornai Rendőrkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

Borítókép; police.hu

Legnépszerűbb cikkek