ÖTVEN ÉV ÖTVEN MŰREMEK – a Schneider családi vállalkozás órakiállítása

Megnyílt a Schneider Óra-Ékszer családi vállalkozás órakiállítása, amely élménydús kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket Sopron szívében, a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ Munkácsy termében. A tárlaton látható 50 egyedi óradarab jelképezi a Schneider családi vállalkozás órák iránti elhivatottságát.

fotó: Griechisch Tamás

Különleges asztali és faliórák, kandallóórák, első világháborús zsebóra, faházikós ébresztőóra és sok más egyedi ketyegő kalauzolja el az érdeklődőket az időmérők csodálatos világában. 

fotó: Griechisch Tamás

A kiállítást Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. A köztestület elnöke kiemelte, hogy fél évszázad egy cég életében nagy idő. A vállalkozás akkor indult, amikor még nem volt divat maszeknak lenni, de kitartó és tisztességes munkájuknak köszönhetően ma már négy üzlettel rendelkezik a Schneider Óra-Ékszer családi vállalkozás. Ez a kiállítás pedig egy igazi gyöngyszem, amely csodálatos órákat vonultat fel. 

fotó: Griechisch Tamás

Sopron polgármestere kiemelte, hogy a Schneider család lelki és fizikai építőköve a városnak. Egyrészt jó példával jár elöl mások számára, másrészt megélhetést biztosít a munkavállalóinak és adófizetőként hozzájárul Sopron költségvetéséhez. 

fotó: Griechisch Tamás

Az 50 éves évforduló alkalmából egy díszoklevelet adományozott a Schneider családnak a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara.

Városi gyorstalpaló séta, képvetítéssel egybekötött iparostörténelem, rajzfilmvetítések tarkítják az ünnepi eseményt, melyben minden generáció megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. A kiállítás Schneider István aranykoszorús órásmester tárlatvezetésével zárul november 27-én.

A különleges órákat felvonultató tárlat a hétfői napok kivételével 10:00 és 18:00 óra között ingyenesen látogatható.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek