| 2020. november. 30. | 1 perc olvasás

Ovádi Péter: A felelős állattartásra már gyerekkorban fel kell hívni a figyelmet

Szemléletváltáson dolgozik Ovádi Péter, a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, hogy az állatkínzók precedens jellegű ítéleteket és elrettentő büntetést kapjanak.

Mindenekelőtt fontos a felelős állattartás, amelyre már az óvodai, iskolai környezetben fel kell hívni a gyermekek figyelmét – mondta a miniszteri biztos a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fontosnak nevezte, hogy a büntető törvénykönyv lehetőséget ad arra, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítéljék az állatkínzókat. Több ponton finomítani kellett a törvényeken, ezért nemrégiben írták alá például azt a rendeletet, amelyben szabályozzák, hogy az Európai Unió tagállamaiban ne lehessen például prémes állatokat tartani prémjükért – mondta Ovádi.

Ovádi Péter
Ovádi Péter
Forrás: Internet

Szorosan együttműködnek az Állatorvostudományi Egyetemmel, amely intézménynek szerinte az állatvédelem szakmai vezetőjének is kell lennie.
Megjegyezte, Maruzsa Zoltán államtitkárral is egyeztetett, és készülnek anyagok a felelős állattartással kapcsolatban, amelyek a Szabad a gazdi című honlapon érhetők el, és amelyek útmutatóként szolgálhatnak a témában. 

Jelenlegi céljuk egy olyan állatmenhely és kompetencia-központ létrehozása, amely megfelel a 21. század kihívásainak, ahol kikapcsolódhatnak az állattartók, és ahol tréningek, valamint prevenciós előadások is tarthatók.

Legnépszerűbb cikkek