| 2023. június. 8. | 1 perc olvasás

Oviolimpia – 17 óvoda apróságai mérték össze tudásukat a Gárdonyi-iskolában

A város sportfelügyeleti csoportja idén is megrendezte az oviolimpiát. A tizenhét óvoda részvételével zajló, jó hangulatú megmérettetésen mindenki nyertesnek érezhette magát a sportolással töltött nap után.

Akadályversenyek és ügyességi játékok is szerepeltek a versenyszámok között, amelyeket a lurkók nagy koncentrációval hajtottak végre. Többen sebességükkel, mások ügyességükkel emelkedtek ki. A küzdelmek során végig jó hangulatú, sportszerű versenyek zajlottak.

 fotó: Griechisch Tamás
 fotó: Griechisch Tamás

Az eredményhirdetésen dr. Farkas Ciprián is köszöntötte a résztvevőket. 

 fotó: Griechisch Tamás
Idén is 17 óvoda részvételével zajlott le az Oviolimpia. A sportnak fontos szerepe van a nevelésben, hiszen megtanítja a gyerekeket nyerni, veszíteni és küzdeni. A sportlétesítmények építése mellett fontos, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a mozgás és az egészséges életmód fontosságára

- tette hozzá Sopron polgármestere.

A változatos versenyszámok utáni eredményhirdetésen kiderült, hogy melyik óvodába járnak a legügyesebb és leggyorsabb gyerekek. A megmérettetést idén is a Kőszegi Úti Tagóvoda nyerte.

 fotó: Griechisch Tamás

"Hatodik alkalommal diadalmaskodtunk az Oviolimpián, melyre az óvodások nagy lelkesedéssel készültek az elmúlt hetekben. A sportnak számos pozitív élettani hatása van, azért mindenkit buzdítok a mozgásra" - mondta el a SopronMédia kérdésére Valkó János, a Kőszegi Úti Tagóvoda gyógypedagógusa.  

Az Oviolimpiát minden évben a nevelési év végén rendezi meg az önkormányzat Sportfelügyeleti Csoportja, hogy a gyerekek szórakoztató módon összemérhessék a tudásukat.

 fotó: Griechisch Tamás

Az Oviolimpia dobogós helyezettjei:

1. Kőszegi Úti Tagóvoda 

2. Hunyadi János Evangélikus Óvoda

3. Hársfa Sori Tagóvoda

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek