| 2018. június. 5. | 1 perc olvasás

Oviolimpia 2018: Mindenki győztes volt!

Tizenkilenc óvoda vett részt a hagyományos Soproni Oviolimpián. A rendezvényen minden gyermek győztes volt, hiszen nagyon ügyesen szerepeltek a különböző versenyszámokban.

Ragyogó napsütés várta Városi Stadionban a 2018-as Soproni Oviolimpiára érkező lurkókat, akik idén is nagy örömmel és hatalmas mosollyal érkeztek erre a remek sportnapra. Összesen 19 óvoda, több mint 200 gyermekkel vett részt ezen a különböző versenyszámokat felsorakoztató eseményen,  ahol a feladatok mellett rengeteg élmény is várta a kicsiket. 

Az eseményen Csiszár Szabolcs, Sopron MJV Polgármesteri Hivatalának városi sportfelügyelője köszöntötte a résztvevőket, aki örömét fejezte ki, hogy ebben az esztendőben is ilyen magas létszámban vesznek részt a óvodák az oviolimpián, amely minden bizonnyal ebben az esztendőben is tartalmas és emlékezetes élményt nyújt majd a gyerekeknek. 

A már komoly hagyományokkal rendelkező sporteseményen a kihívások között volt többek közt kapura rúgás, kosárra dobás és akadályfutás is, de az elsődleges szempont nem is a verseny volt, hanem a részvétel illetve az hogy a sportra, a mozgás szeretetére irányítsák a legkisebbek figyelmét.

A versenyszámok alatt igazán jó hangulat volt mindegyik állomáson és a gyerekek egymást buzdítva szorítottak a társaiknak. 

A program zárásaként Csiszár Szabolcs sportfelügyelő köszönte meg a részvételt az ovódáknak valamint a lebonyolításban segédkezőknek, majd külön  gratulált a gyerekeknek és egyben a óvópedagógusoknak, hogy ilyen lelkesen és aktívan vettek rész az eseményen.

A díjátadáson az összes résztvevő óvoda egy oklevelet illetve  személyes gratulációt kapott a szervezőktől és a hagyományok szerinti ajándék pólók illetve csokoldék is kiosztásra kerültek.   

Bár az oviolimpia nem kifejezetten a versenyről szól hanem a részvételről és a sport népszerűsítéséről, az képzeletbeli dobogóra az alábbi három csapat állhatott fel a 2018-as esztendőben:

 

         1. hely:  Kőszegi Úti Tagóvoda
         2. hely:  Bánfalvi Óvoda
          3. hely: SOE Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: oviolimpia

Legnépszerűbb cikkek