| 2019. június. 5. | 1 perc olvasás

Oviolimpia Sopronban

17 óvoda gyermekei mérték össze erejüket az idei Oviolimpián a Káposztás utcai Stadionban. A cél idén is az volt, hogy a lurkók a jó levegőn mozogjanak, és csapatként mutassák meg tudásukat. A megmérettetést a Kőszegi Úti Tagóvoda nyerte.

A rendezvényt Csiszár Szabolcs sportfelügyelő  nyitotta meg, aki sok sikert és jó kikapcsolódást kívánt az apróságoknak, akik alig várták, hogy próbára tehessék magukat a gyepen - idén kosárra dobás, kapura rúgás és akadályverseny is várta őket. Az óvodások sokat készültek a megmérettetésre. - Gyakoroltuk a szlalomfutást, focit és kosarat is – tudtuk meg Kovács Dóra Katától.


fotó: Griechisch Tamás

Az Oviolimpiát minden évben a nevelési év végén rendezi meg az önkormányzat sportfelügyeleti csoportja, hogy a gyerekek szórakoztató módon összemérhessék a tudásukat. - Ilyenkor az összes soproni óvodát meghívjuk egy versenyre, amely idén öt, az ügyességet a központba helyező versenyszámból állt – mondta a városi sportfelügyelő. - A legfontosabb ebben a napban, hogy a gyermekek jól érezzék magukat – emelte ki.  


fotó: Griechisch Tamás

Az Oviolimpia eredményhirdetésén részt vett Dr. Simon István alpolgármester és Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is, aki beszédében a mozgás fontosságát emelte ki. - 17 óvoda látogatott ki, nyilván lesz első, második is harmadik is, de itt igazából mindenki győztes – emelte ki. - Csak igazi hősöket látok magam előtt és boldog vagyok, hogy a gyerkőcök már ebben a korban is a sportolás szépségével ismerkednek – fűzte hozzá.

A 2019-es Oviolimpiát a Kőszegi Úti Tagóvoda csapata nyerte, a második a Trefort Téri Óvoda, míg a harmadik a Kuruczdombi Tagóvoda lett.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek