| 2016. június. 23. | 1 perc olvasás

Ovisok munkái díszítik a Soproni Tündérfesztivált

Közel 500 darab dekoráció érkezett a gyerekektől.

Mosolygós napraforgók, tarka-barka virágok és szélforgók is díszítik majd a június 25-i Tündérfesztivált. Kilenc soproni és Sopron környéki óvodától érkeztek díszek: a Bánfalvi Óvoda, a Jegenye Sori Tagóvoda, a Hermann Alice Óvoda és annak Király Jenő Utcai Tagóvodája, a Trefort Téri Óvoda Dózsa György Utcai Tagóvodája, a Halász Utcai Óvoda Sopronkőhidai Tagóvodája, a Tudás-Vár Angol Nyelvű Családi Napközi, a hegykői Tündérrózsa Óvoda és a Tündérrózsa Óvoda Fertőhomoki Bölcsőde Tagintézménye is hozzájárul a Deák tér feldíszítéséhez. Összesen közel 500 darab dekoráció érkezett, ekkora mennyiségre a szervezők sem számítottak.

Áprilisban küldtünk felkérést a helyi és környékbeli óvodáknak arról, hogy segítsenek nekünk virágba borítani a Deák teret a 9. Soproni Tündérfesztivál idejére. Mivel idén a Nap a fesztivál vezérmotívuma, elsősorban napraforgókat vártunk és kaptunk, de tulipánok és rengeteg féle szélforgó is színesíti majd a látványt. Ezúton is szeretnénk megköszönni a gyerekek és a pedagógusok munkáját, minket is meglepett ez a bőséges virágözön. – mondta el Sarkady Örkény, a 9. Soproni Tündérfesztivál szervezője.

 

A dekorációkat a Deák tér négy pontján helyezik majd el: az időjárásjelző házikónál, a Kocka bistro oldalánál, az Erzsébet utca melletti 76-os gyalogezred emlékművénél és a VOLT café-nál lehet őket megcsodálni.

 

A 9. Soproni Tündérfesztivál délelőtt 10-től este 7-ig tart. Ez idő alatt színpadi programok, köztük zenés, táncos műsorok, mesejátékok valamint kreatív foglalkozások, ügyességi játékok, további izgalmas elfoglaltságok várják a gyerekeket, családokat és a játékos kedvű felnőtteket a Deák téren.

Bővebb információ a www.prokultura.hu oldalon és a Tündérfesztivál Facebook oldalán.

Legnépszerűbb cikkek