| 2022. szeptember. 2. | 3 perc olvasás

Óvoda-bölcsődével bővült a Szent Orsolya-iskola Sopronban

Magyarország Kormánya támogatásával Szent Annáról elnevezett óvoda-bölcsődével bővült a Győri Egyházmegye fenntartásában működő Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium épületegyüttese Sopronban. Az új intézmény 72 férőhelyes: két óvodai és két bölcsődei csoporttal és egy modern tornaszobával várja a gyerekeket. Az ünnepségen beszédet mondott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az átadóünnepségen Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke áldotta meg az új épületet.

A Szent Orsolya-iskola új bölcsődéjének és óvodájának átadó ünnepsége rendhagyó szentmisével kezdődött a Szent Mihály-templomban. Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke szólt a gyerekekhez, majd bábelőadást élvezhettek a kicsik a liturgia zárásaként.

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepség a Szent Annáról elnevezett óvoda-bölcsőde udvarán folytatódott, ahova a leendő bölcsisek és ovisok szüleikkel együtt érkeztek. Dr. Kovács András, a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola Óvoda és Kollégium igazgatója ünnepi beszédében kiemelte: két év alatt épült meg a példamutató módon kialakított intézményhálózat az egykori romos árvaház helyén. – Nagyon érdekes, ha a régi képeket megnézzük, egy patinás, de lepusztult állagú épületet láthatunk. Nagyon örülünk neki, hogy meglátták benne az értékét, és egy új, de az eredeti funkciójához hasonló szerepet kapott a város életében – részletezte az igazgató.

fotó: Griechisch Tamás


Az átadóünnepségen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője örömét fejezte ki az új beruházás kapcsán, amely hűen tükrözi a magyar kormány legfőbb célkitűzését: a családok és a gyermekek védelmét, támogatását.
Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere szintén örömének adott hangot köszöntő beszédében. - Ennek a város számára kettős jelentősége van. Az egyik az, hogy korszerű, minden igényt kielégítő csoportszobákkal bővültek a kisgyermeknevelő intézményeink, hiszen két bölcsődei és két óvodai szoba alakult itt ki. A másik a városképi jelentősége a Halász utcának. Ezzel a beruházással egy nagyon régi és impozáns épület homlokzata újulhatott meg – emelte ki a polgármester.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepségen beszédet mondott Soltész Miklós. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára úgy fogalmazott, hogy a mai világban szükség van példaképekre, hogy mintát tudjunk adni a gyermekeknek, példaképeket kell találnunk és keresnünk a múltból és a jelenből is. Az államtitkár követendő példának nevezte Szent Imre herceget, akinek a halálának a mai napon van az évfordulója. Elmondta, hogy a herceg azon túl, hogy a magyar ifjúság védőszentje, a felnőtteknek példakép alázatból, szorgalomból és hitből. Az államtitkár kiemelte azt is, hogy sok nehézség van most a világban, de ezekre fel lehet készíteni gyermekeinket és magunkat is. Mindezekben idehaza az egyházak, így a katolikus egyház is kiemelkedő segítséget adnak – mondta, hozzátéve, hogy nem véletlenül támogatják akár nevelésben, oktatásban is a törekvéseiket.

fotó: Griechisch Tamás


Az átadóünnepségen Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke áldotta meg az új épületet. Az új intézmény 72 férőhelyes: két óvodai és két bölcsődei csoporttal és egy modern tornaszobával várja a gyerekeket. - A szülők számára az a legfontosabb, hogy abban az értékrendben nevelkedhessenek gyermekeik, amelyet ők is követnek, amiben a családban is nevelik őket. Ezért választják a legtöbben a mi intézményünket. Ez most a bölcsődétől az érettségiig megvalósulhat az intézményi háttérnek köszönhetően  -hangsúlyozta dr. Veres András megyéspüspök.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek